قیمت طلا امروز سه شنبه 27 اردیبهشت 1401

امروز قیمت سکه امامی به ۱۴,۰۸۰,۰۰۰ تومان رسید. همچنین قیمت نیم سکه ۷,۸۸۰,۰۰۰ تومان، ربع سکه ۴,۸۹۵,۰۰۰ تومان و سکه گرمی نیز ۲,۸۴۸,۰۰۰ تومان بود.

امروز هر سکه امامی در بازار مسکوکات ۱۴,۰۸۰,۰۰۰ تومان نرخ گذاری شد که نسبت به روز گذشته شاهد افت قیمت در آن هستیم.

نیم سکه نیز با کاهش ۰.۱۹ درصدی نسبت به روز قبل ۷,۸۸۰,۰۰۰ تومان قیمت گذاری شد.

قیمت ربع سکه امروز ۷,۸۸۰,۰۰۰ شد که نسبت به روز قبل ۱۵۰۰۰ تومان کاهش را در قیمت تجربه کرد.

سکه گرمی در بازار امروز ۲,۸۴۸,۰۰۰ تومان معامله شد که نسبت به روز قبل روز پیش شاهد کاهش قیمت بوده است.

جدول قیمت بازار طلا
قیمتبروزرسانی
سکه امامی14,080,000.00 تومان11:26
نیم سکه7,880,000.00 تومان11:27
ربع سکه4,895,000.00 تومان11:27
سکه گرمی2,848,000.00 تومان11:27

هر سکه امامی امروز ۲۵۰۰۰ تومان کاهش قیمت داشت و با ۰.۱۷ درصد تغییر، ۱۴,۰۸۰,۰۰۰ تومان معامله شد. جدول زیر نوسانات قیمت سکه امامی طی چند روز اخیر را نمایش می دهد.

جدول قیمت 3 روز اخیر سکه امامی
قیمت (تومان)مقدار تغییردرصد تغییرتاریخ
۱۴,۰۸۰,۰۰۰-۲۵,۰۰۰.۰۰-۰.۱۸11:26
۱۴,۱۰۵,۰۰۰-۱۹۰,۰۰۰.۰۰-۱.۳۵روز قبل
۱۴,۲۹۵,۰۰۰۳۷۵,۰۰۰۲.۶۲۲ روز پیش

نیم سکه با کاهش قیمت ۰.۱۹ درصدی ۷,۸۸۰,۰۰۰ تومان معامله شد. این در حالیست که آخرین نرخ نیم سکه در روز قبل ۷,۸۹۵,۰۰۰ تومان بوده است. جدول زیر تغییرات قیمت نیم سکه را در چند روز اخیر نمایش می دهد.

جدول قیمت 3 روز اخیر نیم سکه
قیمت (تومان)مقدار تغییردرصد تغییرتاریخ
۷,۸۸۰,۰۰۰-۱۵,۰۰۰.۰۰-۰.۲11:27
۷,۸۹۵,۰۰۰۵۰,۰۰۰۰.۶۳روز قبل
۷,۸۴۵,۰۰۰۵۰,۰۰۰۰.۶۳۲ روز پیش

هر ربع سکه امروز ۷,۸۸۰,۰۰۰ تومان معامله شد. که نسبت به روز قبل شاهد ۰.۱۹ درصد کاهش قیمت بوده است. جدول زیر 3 نرخ آخر ربع سکه در بازار طی روزهای گذشته را نمایش می دهد.

جدول قیمت 3 روز اخیر نیم سکه
قیمت (تومان)مقدار تغییردرصد تغییرتاریخ
۷,۸۸۰,۰۰۰-۱۵,۰۰۰.۰۰-۰.۲11:27
۷,۸۹۵,۰۰۰۵۰,۰۰۰۰.۶۳روز قبل
۷,۸۴۵,۰۰۰۵۰,۰۰۰۰.۶۳۲ روز پیش

در آخر امروز سکه گرمی با کاهش ۰.۱۴ درصدی ۲,۸۴۸,۰۰۰ تومان معامله شد. جدول نوسانات و درصد تغییر قیمت سکه در روزهای گذشته را نمایش می دهد.

جدول قیمت 3 روز اخیر هر سکه گرمی
قیمت (تومان)مقدار تغییردرصد تغییرتاریخ
۲,۸۴۸,۰۰۰-۴,۰۰۰.۰۰-۰.۱۵11:27
۲,۸۵۲,۰۰۰۹۴,۰۰۰۳.۲۹روز قبل
۲,۷۵۸,۰۰۰۶,۰۰۰۰.۲۱۲ روز پیش

قیمت طلا امروز در بازار - نرخ گرم، مثقال و اونس جهانی

عوامل موثر در قیمت طلا

عوامل موثر بر قیمت طلا ترکیبی از عرضه، تقاضا و رفتار سرمایه گذاران است.

بسیاری از سرمایه گذاران این کالا را به عنوان عاملی در برابر محافظت از تورم می دانند. ارزش پول کاغذی با چاپ بیشتر باعث تورم می‌شود در حالی که عرضه طلای مختلف ثابت است و اقتصاد را دچار بحران نمی کند. اقتصاددانان به این نتیجه رسیدند که قیمت طلا لزوما با تورم هم جهت نیست، این بدین معنا است که تورم باعث افزایش قیمت طلا نمی شود. داده ها نشان می دهند قیمت طلا هیچ ارتباط مهمی با متغیرهای کلان از جمله تولید ناخالص داخلی، تورم و نرخ بهره ندارد.

در حالی که متغیرهای کلان ارتباط مستقیم با کالاهای اساسی از جمله آلومینیوم، نفت، روی و دارایی های مالی مثل سهام بورس دارند. در نتیجه سرمایه گذاران زمان بحران اقتصادی به صورت رفتار گله ای طلا خریداری می کنند که منجر به افزایش قیمت طلا می شود. علاوه بر این، به دلیل این کالا دارای کشش قیمتی مثبت است به این معنا که با افزایش تقاضا قیمت آن افزایش پیدا می کند. بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و سیاست های پولی. طلا برخلاف کالا هایی مثل نفت و قهوه مصرف نمی شود یعنی تمام نمی شود.

با اینکه مصرف کنندگان طلا را به عنوان ارزش اندوز می‌دانند آن را به صورت مداوم در بازار داد و ستد نمی کنند. مصرف کنندگان طلا را به عنوان جواهر خریداری کرده و برای بلند مدت نگه می دارند  و تقاضا آن ارتباط مستقیم با قیمت طلا دارد. در کل بر اساس داده ها قیمت طلا توسط دو عامل عرضه و عوامل اقتصاد کلان تعیین می شود.

قیمت دلار نفت و طلا

در اکثر مواقع قیمت طلا و نفت به دو دلیل همسو هستند. قیمت بالای نفت باعث افزایش هزینه های ساخت و حمل و نقل کالا می شود. در نتیجه باعث افزایش قیمت مواد مصرفی می شود.  در حالی که  طلا یکی از راه های محافظت در برابر تورم است، در نتیجه افزایش قیمت ها قیمت آن را نیز افزایش می دهند.  قیمت بالای نفت می تواند به دلیل ناامنی و ناپایداری ژئوپلیتیک باشد.

به عنوان مثال بحران در خاورمیانه باعث افزایش قیمت نفت می شود. در نتیجه سرمایه گذاران به سرمایه‌گذاری امن تر با ریسک کمتر همچون طلا روی می‌آورند که این امر باعث افزایش قیمت این کالا می شود. مانند طلا، قیمت نفت خام به دلار آمریکا تعیین می شود.

زمانی که قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند  فرآورده‌ها دلاری کاهش پیدا می کنند، زیرا سرمایه گذاران با سایر ارزها با افزایش قیمت‌های فرآورده های دلاری روبه‌رو می‌شوند. همانطور که گفته شد قیمت طلا و نفت بر اساس دلار تعیین می شود، در نتیجه این دو کالا به شدت با هم رابطه مستقیم دارند. علاوه بر این،  قیمت بالا نفت می تواند منجر به تضعیف رشد اقتصادی و سقوط بازارهای سهام شود. این امر باعث افزایش تقاضا و قیمت دارایی های جایگزین از جمله طلا شود. 

تاثیر نرخ بهره آمریکا بر قیمت طلا

به طور کلی نرخ بهره و قیمت طلا رابطه منفی دارند، بدین معنا که با افزایش نرخ بهره قیمت طلا کاهش  پیدا می کند. افزایش و کاهش نرخ بهره بخشی از سیاست های پولی است که از سوی فدرال رزرو برای کنترل عرضه پول برای کنترل رشد اقتصادی پایدار استفاده می شود. افزایش نرخ بهره سیاست های پولی انقباضی است که نشانگر رشد پایدار است. این واقعیت می تواند به دلار قوی تر منجر شود و این به کاهش قیمت طلا ادامه پیدا می کند. از طرف دیگر ، با افزایش نرخ بهره ، سرمایه گذاران به جای طلا که کالایی بدون بهره است ، جذب اوراق قرضه ، سهام و سرمایه گذاری های دیگر می شوند. به عبارت دیگر ، افزایش نرخ بهره باعث افزایش هزینه نگهداری طلا می شود. بنابراین ، در طی رونق اقتصادی، قیمت طلا معمولاً کاهش پیدا می کند.

از طرف دیگر ، سیاست پولی انبساطی ، که در آن فدرال رزرو نرخ بهره را برای افزایش هزینه های مصرف کننده و افزایش رونق اقتصادی، کاهش می دهد ، می تواند تورم ایجاد کند. از آنجا که قیمت طلا و تورم همبستگی منفی دارند ، سیاست پولی انبساطی می تواند باعث افزایش قیمت طلا شود. طلا به عنوان کالای محافظ در برابر تورم است  و در بحران اقتصادی سرمایه گذاران بیشتر سرمایه گذاری مطمئن و با ثبات همچون طلا جذب می شوند.

سپرده در مسائل اقتصادی همانطور که از نامش مشخص است، سپردن ابزار در بانک یا صندوق است. حال سپرده طلا نیز همانطور که گفته می شود، سپردن طلا در بانک های به خصوص یا صندوق های به خصوصی است. با سپردن مقداری طلا به میزان همان اندازه از سوی بانک یا صندوق گواهی به شخص سپرده گذار تعلق می گیرد. این گواهی یک ابزار مالی است که نشان می دهد فرد سپرده گذار بر روی دارایی خود مالکیت دارد. برخی از این گواهی ها به گونه ای است که طرف سپرده گذار می تواند با قیمت توافق شده اوراقی که دارد را به فروش برساند. 

گواهی سپرده سکه طلا نیز یکی از این ابزارها است که در سال ۹۴ به دلیل اطمینان خاطر برای سرمایه گذاران ایجاد شد. با داشتن این گواهی طرفی که دارای این اوراق باشد مالک سپرده خود است. به عبارت ساده تر اگر فردی این گواهی را داشته باشد مانند این است که طلاها یا سکه ای که در انبار سپرده کرده را مالک است و می تواند خرید و فروش کند.

خرید و فروش این گواهی ها مانند فروش سهام می ماند. اما به دو صورت انجام می گیرد. در حالت مستقیم طرف بدون شخص سومی سهام خود را به فروش می رساند. اما در صورت غیر مستقیم طرف با استفاده از شخصی دیگر سهام خود را به فروش می رساند. به طور مثال با استفاده از صندوق های سرمایه گذاری می تواند سهام خود را بفروش برساند. یکی از مکان هایی که معامله گواهی سپرده سکه طلا صورت می گیرد، بورس کالا است. به همین دلیل برای خرید و فروش این گواهی ها حتما فرد نیاز به کد بورسی دارد. یکی از مزایای خرید گواهی این است که دیگر خطر تقلبی بودن سکه طرف را تهدید نمی کند و می تواند با خرید گواهی سرمایه گذاری کند. 

رابطه ریزش شاخص سهام بر افزایش قیمت طلا

یکی از تحلیل هایی که میان کارشناسان اقتصادی رایج است، رابطه ریزش شاخص سهام بر افزایش قیمت طلا است. شاید بتوان گفت در بازارهای داخلی، با ریزش سهام، سرمایه گذاران سرمایه خود را به سوی بازار مطمعن تر مانند طلا و سکه حرکت دهند اما باید در نظر داشت که این موضوع به بازارهای داخل هر کشوری مربوط می شود و از سوی دیگر بیش از اینکه مستقیم به بورس مربوط شود، به عرضه و تقاضا ارتباط پیدا می کند. به عبارت دیگر با ریزش سهام، سرمایه گذاران به طور کلی سرمایه های خود را از بورس خارج می کنند و برای اینکه سرمایه خود را از دست ندهد به سوی بازار طلا یا سکه می روند. این باعث می شود تقاضای طلا و سکه افزایش پیدا کند و بالطبع قیمت سکه یا ارزش طلا در بازار نیز افزایش پیدا می کند. 

رابطه قیمت طلا و قیمت دلار

آن طور که اشاره شده بود، قیمت طلا بیش از همه چیز به عرضه و تقاضا، قیمت نفت، قیمت دلار انس جهانی طلا وابسته است. اما به طور کلی بازار سهام خود یک بازار مستقلی است و نمی توان به طور واضح گفت که این دو بازار به یکدگیر ارتباط دارند. 

  • زمانی که درباره هر انس طلا صحبت می کنیم به طور دقیق درباره چه می گوییم؟
  • چرا طلا را با انس محاسبه می کنند؟

قیمت هر انس طلا که به طور معمول با دلار گفته می شود، واحد اندازه گیری فلزات گرانبها و حتی برخی اجسام دیگر است. نماد انس oz1 است.  انس معمولی در اوزان بین الملی برابر است با یک شانزدهم پوند یا ۴۰۰ ارزن که در سیستم متریک مساوی می‌شود با ۲۸.۳۴۹۵۲۳۱۲۵ گرم. در کشورهای آمریکایی معامله طلا با واحد انس انجام می شود و یکی از رایج ترین واحدها برای این کالا است. این در حالی است که از سال ۲۰۰۰ به بعد در کشور بریتانیا دیگر از واحد انس استفاده نشد. انس علاوه بر طلا، برای فلزهایی مانند پلاتین، نقره، پالادیم نیز استفاده می شود.

هر اونس طلا چند گرم است

واحد انس که برای طلا در معاملات استفاده می‌شود؛ معادل ۳۱.۱۰۳۴۳ گرم است. اما اصطلاح قیمت هر انس طلا یا فروش هر انس طلا کمی متفاوت است. اصطلاح هر انس طلا به معنی هر تکه طلا به قیمت دلار است. هر انس طلا، طلا با وزن یک انس همراه با خلوص ۹۹.۹۹ درصد است. تمامی طلاها در تمام دنیا با وزن یک انس که ۳۱.۱۰ گرم است عرضه می شود و عیار آن ۲۴ است. همچنین برای اندازه‌گیری وزن فلزات گرانبها یعنی؛ طلا، نقره، پلاتین و پالادیم از اونس بین‌المللی تروا استفاده می شود که معادل ۳۱٫۱۰۳۴۷۶۸ گرم است این اونس تنها برای محاسبه این فلزات گران‌بها کاربرد دارد و وزن شمش‌ها و سکه‌های طلا و دیگر فلزات گران‌بها و همینطور قیمت آن‌ها با اونس تروا بیان می‌شود.

تفاوت طلای ۱۸ و ۲۴ عیار

برخی طلاها دارای آلیاژهای مختلفی هستند. به طور مثال در برخی از طلاها آلیاژهای مس، نیکل و نقره ترکیب می شود. حال عیاری که برای طلا گفته می شود به میزان خالصی و آلیاژ هایی که در آن به کار برده شده بستگی دارد.  عدد عیار تمام طلا ۲۴ است و اگر طلایی ۲۴ عیار باشد به این معناست که طلا خالص است و آلیاژ ترکیب‌شده با فلز دیگری نیست.

از طرف دیگر اگر طلا ۱۸ عیار باشد به این معناست که ۷۵درصد طلای خالص است و مابقی از مس یا نیکل استفاده شده است. طلای ۱۸ عیار به مقاومت بالا مشهور است اما مانند طلای ۲۴ عیار نرم نیست. بلعکس در طلای ۲۴ عیار، نرمی و شکل پذیری بالایی دیده می شود اما استحکام کمی دارد. طلایی که در زیورآلات استفاده می شود بیشتر طلای ۲۴ عیار است به این دلیل که راحت تر شکل می گیرد و می توان آن را برای کالاهای مختلف و طرح های متنوعی استفاده کرد. 

معادن طلا در دنیا

طلا یکی از با ارزش ترین عناصر در دنیا است که هم مردم، کشورها و حتی حکومت ها به دنبال پیدا کردن منابع آن و دخیره کردن آن ها هستند. این در حالی است که معادن بسیاری در جهان هنوز توسعه پیدا نکردند یا در آنها سرمایه گذاری نشده است. 

تا به امروز کشورهایی مانند چین، آمریکا، استرالیا و آفریقای جنوبی مناطقی بودند که بیشترین تولیدکننده طلا در جهان محسوب می شوند. تخمین زده می شود حدود ۱۳ درصد طلای جهان را چین تولید می کند. یکی از بزرگترین معادن در جهان، معدن مورونتائو است که در کشور ازبکستان قرار دارد.از این معدن در بیشترین زمان خود حدود ۸۱ تن طلا استخراج شد. 

در ایران نیز معادن طلای زیادی وجود دارد اما در آن ها سرمایه گذاری زیادی نشده و تکنولوژی کافی و توسعه یافته ای هنوز برای استخراج این طلاها در کشور وجود ندارد.  بر أساس گزارش  تجمیع نقشه‌های ژئوشیمی و دیگر کارهای اکتشافی که در کل کشور انجام شد نشان می دهد هم‌اکنون ۳۲ معدن طلا وجود دارد که ۲۱ از آن فعال و ۹ تای آن غیرفعال و ۲ تای آن در حال تجهیز شدن هستند. براساس آمار سال ۲۰۱۸ آمریکا دارا ی هشت هزار و ۴۰۷ تن طلا، بیشترین ذخایر این فلز قیمتی را در جهان دارد، «دویچه بوندس بانک» آلمان سه هزار و ۴۸۳ تن طلا در اختیار دارد،  ایتالیا با دو هزار و ۵۳۴ تن طلا، ضمن اینکه ذخایر طلا در فرانسه دو هزار و ۵۱۸ تن طلا برآورد شده و رتبه روسیه، پنجم با دو هزار و ۱۴۹ تن طلا بود.

همچنین در کشورهای مختلف هدف از استفاده طلا متفاوت است و به همین دلیل عیار این طلاها نیز با یکدیگر فرق می کند. در برخی کشورها حتی عیاری قرار دارد که در کشورهایی مانند ایران به فروش نمی رسد و عرضه نمی شود. 

خرید طلا بعنوان سرمایه گذاری

اما به عنوان بازار سرمایه گذاری در جهان و میان سرمایه گذاران به عنوان یک بازار امن و مطعن شناخته شده که به نظر می رسد طرفداران زیادی دارد. طلا به دلیل اینکه به طور مجموع روندی صعودی دارد و نوسانات شدید و ناگهانی زیادی را نمی گیرد، به عنوان یک بازار کم ریسک شناخته شده است. البته اخیرا به دلیل شرایط پیچیده کشورها کمی این بازار نیز دچار نوسانات ناگهانی و غیرمنتظره ای بوده است اما به طور کلی این بازار همیشه روند صعودی کمی را طی می کرده است. از سوی دیگر طلا به دلیل کمیاب و با ارزش بودن همیشه در بازار مورد معامله قرار می‌گیرد. به همین دلیل راحت نقد می شود و به قول معروف رو دست نمی ماند. 

اطلاعات بیشتر اطلاعات کمتر